Multimedia

Heeft u ook leuke en/of interessante geluidsbanden of video’s van familieleden die u wilt delen met andere “Turfen”? Stuur die naar de redactie van de Turfkroniek, email: keesturf[at]live.nl. De redactie zorgt er dan voor dat uw bandje/video op deze website wordt geplaatst.


Televisie-interview met Linda Hoogendoorn-Veelenturf

Linda Hoogendoorn-Veelenturf

Linda Hoogendoorn-Veelenturf

Het televisieprogramma ‘How it’s done’ van RTL Z nam op 7 juli 2018 een kijkje binnen de Nederlandse sierteelt in Boskoop met als onderwerp digitalisering binnen de sector.

Er werd o.a. gesproken met  Linda Hoogendoorn-Veelenturf van handelsplatform Varb.

Linda is de dochter van voorzitter Leo. Je kunt het interview zien door op de volgende link te klikken:

https://lnkd.in/eZ-uVkn

 

 

 

 


Radio 2 interview van Hulpverlener Floris Veelenturf

 

Floris Veelenturf

Floris Veelenturf

Floris Veelenturf is één van de ~170.000 burgerhulpverleners van de Hartstichting en is voor de redactie van de Turfkroniek een “Superheld”. Floris werd geïnterviewd door verslaggever Jeroen Kijk in de Vegte van Radio 2.

 

 

 

 

 


Opgedoken voordrachten van Mien Munsterman-Veelenturf

Mien Veelenturf

Mien Veelenturf

De redactie van de Turfkroniek heeft geluidsbanden in handen gekregen van Mien Munsterman-Veelenturf (1918 – 1994), dochter van Adrianus (Janus) Veelenturf en Cornelia Anna Visser.

Het zijn hilarische voordrachten op rijm met de titels: “De Pastorale Werkster” en “De Zielsverhuizing”. Ze zijn, door Mien, ongeveer rond 1990, op een cassettebandje opgenomen, wellicht om ze voor het nageslacht te bewaren.

Veel luisterplezier.

Fragment 1: De Pastorale Werkster

Fragment 2: De Zielsverhuizing